Traumaverwerking voor hoogbegaafden en HSP

Psycholoog Hoogbegaafdheid en HSP

Trauma (PTSS) bij hoogbegaafden en HSP

Een psychische beschadiging oftewel psychotrauma wordt vaak als één van de grootste geestelijke gezondheidsproblemen gezien. Niet alleen vanwege de gevolgen voor slachtoffers van ongelukken of misdrijven, maar vooral door de tol die chronische traumatisering eist. Huiselijk geweld, seksueel misbruik, mishandeling en verwaarlozing brengen veranderingen in hersenen en lichaam teweeg, die kunnen leiden tot gebrek aan lichaamsgevoel, depressie, angsten, moeite met relaties, concentratieproblemen, woede, verdriet.

Traumaverwerking

Het verleden is niet veranderbaar, evenals de krenkingen die je daarin zijn aangedaan. Wel kun je jezelf leren 'repareren.' Door bewustwording kun je van een onbewust slachtoffer naar een verantwoordelijk mens transforen. Iemand, die zijn geschiedenis kent en in balans ermee leeft.


Trauma therapie voor hoogbegaafden en HSP

Ik ben trauma psycholoog omdat ik jarenlang research (wetenschappelijk) naar trauma (PTSS) en het verwerken van trauma heb gedaan. Zo heb ik (internationaal) wetenschappelijk onderzoek opgezet en uitgevoerd naar de diverse oorzaken, gevolgen en de verwerking van PTSS oftewel Posttraumatische stress stoornis, in relatie tot hechtingsproblemen en persoonlijkheid. Ook heb ik in de prominente Traumatic Stress Clinic (TSC) in London (UK) onderzoek gedaan naar chronische traumatisering, waaronder kindtrauma oftewel jeugdtrauma en hechtingstrauma.

Meer informatie over de hulp voor hoogbegaafden en HSP bij traumaverwerking vind je onder behandeling.

Neem contact op

© Psycholoog Hoogbegaafdheid | Alle rechten voorbehouden