Drs. Bernadette van Wouw

Ervaringsdeskundige HB, HSP en psycholoog

Psycholoog Hoogbegaafdheid

Graag stel ik mij even voor

Klinische Psychologie en Carrière in het bedrijfsleven

Voordat ik mijn studie Klinische Psychologie startte aan de Universiteit Utrecht, heb ik jarenlang als manager in het bedrijfsleven gewerkt. Om mijn studie te bekostigen heb ik destijds mijn huis verkocht. Na drieënhalf jaar ben ik Cum Laude afgestudeerd als doctorandus Klinische Psychologie. Je kunt aan mijn werkwijze duidelijk merken dat ik mijn carrière in het bedrijfsleven ben gestart. Zo werk ik resultaatgericht, zet mijn cliënten aan het werk en leer hen, hun gedrag te beïnvloeden, sturen.

Wetenschappelijk onderzoek

Binnen het vooraanstaande University College London en de Traumatic Stress London (UK) heb ik langere tijd wetenschappelijk onderzoek gedaan naar stressverwerking bij trauma (PTSS), onder leiding van de internationaal befaamde trauma-specialist Professor of Clinical Psychology, Chris R. Brewin. Ook momenteel houd ik me bezig met onderzoek. Zo ben ik met mijn promotie onderzoek naar 'chronische traumatisering, hechting, persoonlijkheid en burn-out' verbonden aan de Universiteit.

Gespecialiseerde opleidingen, trainingen en kennis

In de afgelopen jaren heb ik diverse specialistische opleidingen en trainingen gevolgd. waaronder: Mindfulness (MBSR), Psychosociale Therapie, Cognitieve Gedragstherapie, Systeemtherapie, Hypnotherapie en Hypno Psychotherapie, Rationeel-Emotieve Therapie, Schematherapie, Clientgerichte Psychotherapie, Psychodynamische therapie, Mentally Based Therapy (MBT), Coaching, Dialectische Gedragstherapie, Gestalttherapie, Exposure therapie, EMDR, Droomanalyse.

Vanaf jonge leeftijd al werd ik geconfronteerd met mijn paranormaal talent. In de loop der jaren heb ik dit talent verder ontwikkeld en heb ik geleerd het zuiver toe te passen om mensen optimaal te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling.

Voordat ik in 2007 startte met het begeleiden van mensen binnen mijn praktijk, ben ik jaren werkzaam geweest binnen de GGZ. Ook heb ik lange tijd binnen een psychiatrische privé praktijk gewerkt. Ik ben ervaringsprofessional op het vlak van hoogbegaafdheid, burn-out, eetstoornissen en hoogsensitiviteit.

In mijn praktijk werk ik als Registerpsycholoog NIP. Verder heb ik de registratie Registerpsycholoog Arbeid en Gezondheid NIP en ben ik gecertificeerd psychosociaal therapeut met lidmaatschappen van het NVPA en RBCZ.

Psycholoog en Paranormaal begaafd

Ik ben behalve psycholoog ook paranormaal begaafd. Wat is dat, een paranormaal begaafd persoon? Een paranormaal begaafd persoon is iemand, die informatie over iets of iemand krijgt via een andere dan 'de normale' zintuiglijke waarneming. Het is bij mij het beste te vergelijken met een sterk ontwikkeld verhoogd vermogen tot intuïtief voelen, zien, horen en weten. Ik ben helderziend, helder horend, helder voelend, helder ruikend, helder wetend en werk met energie. Ik heb ruime ervaring om deze extra bronnen van informatie en begeleiding, naast de reguliere behandelmethoden, te gebruiken in de begeleiding van mensen. In mijn werk versterken psychologische inzicht, kennis en paranormaal begaafd zijn elkaar. Je hoeft daardoor geen intakeprocedure te ondergaan en je ook niet op een sessie voor te bereiden.

Ter illustratie een praktijkvoorbeeld van het paranormale aspect

Tijdens een consult geeft Ben (23 jaar) aan dat hij geen vrienden heeft. 'Ik moet altijd alles alleen doen.' Ben heeft het idee dat anderen veel gemakkelijker vrienden maken als hij. Hij vindt zichzelf zielig en voelt zich onbegrepen door anderen. Ik zie en voel dat Ben regelmatig contact heeft met een lange stevige blonde jonge man van zijn leeftijd. Ben kan het goed met hem vinden. Ze 'levelen' goed, zijn beiden erg slim (Ben is hoogbegaafd) en hun interesses in fysica overlappen. Ik vraag Ben, of hij deze jongeman kent en wat hij onder vriendschap verstaat. Ik voel namelijk dat het klikt tussen deze twee en voel tevens dat Ben zichzelf in een slachtofferrol plaatst. Ben denkt na, geeft dan aan, deze jongen 'te kennen en vaak online met hem te praten. We hebben interessante en leuke gesprekken samen.'
'Waarom niet eens samen afspreken?' stel ik voor.
Ben zegt te begrijpen wat ik bedoel en vraagt me tevens: 'Hoe weet jij dat eigenlijk allemaal?'

Ik laat Ben vervolgens zien, dat hij zichzelf in een slachtofferrol plaatst. Deze rol was voor hem functioneel gedurende zijn verleden van emotioneel misbruik. Nu als volwassen man past de rol hem niet meer.

Wil je een afspraak maken of meer informatie? Je kunt me het beste even een e-mailbericht sturen. Ik antwoord zo spoedig mogelijk.

Neem contact op

© Psycholoog Hoogbegaafdheid | Alle rechten voorbehouden