Ervaringen van cliënten

Psycholoog Hoogbegaafdheid en HSP

Cliƫnten vertellen over Psycholoog Hoogbegaafdheid

Ans, 48 jaar, Amsterdam

Ik heb twee kinderen. Ze waren alletwee op Hoogbegaafdheid getest. Ik herkende mezelf in hen. Dus besloot ik een test te ondergaan. Ik bleek hoogbegaafd. Wat nu? Ik was administratief medewerkster, las altijd al alles wat los en vast zat. Maar HB? Ik was boos en verdrietig tegelijk. Wat had ik gemist? Ik had verder kunnen studeren. Na een tijdje zoeken, kwam ik op de site van Bernadette. Wat ik las, sprak me aan. Door Bernadette leerde accepteren. Ik kreeg meer zelfvertrouwen. Ik ben deeltijd een studie begonnen. Ik heb het leren ontdekt en kan er bijna geen genoeg van krijgen.

Wil je meer lezen over de ervaringen van cliënten? Onderaan de home page vind je meer ervaringsverhalen.
Lees verder...

Erica, 34 jaar, Wageningen

Ik ben erg gevoelig en had moeite om te gaan met mijn emoties. Ook was ik vaak erg moe. Soms zo erg dat ik niet naar mijn werk kon. Uiteindelijk besloot ik op zoek te gaan naar hulp. De site van Bernadette sprak me aan. Bernadette ziet de dingen scherp en analyseert razendsnel. Ik paste mezelf veel te veel aan. Zeker op mijn werk. Bovendien kon ik me er niet ontplooien. Ik sleet er min of meer mijn dagen. 36 uur per week volhouden was zwaar. Nadat ik overigens had aangekaart dat ik verandering wilde; bijv. studeren en meer thuis werken, geeft dat meer rust. Ik heb nog wat te leren, maar voel me veel beter.

Wil je meer lezen over de ervaringen van cliënten? Onderaan de home page vind je veel ervaringsverhalen.
Lees verder...

Tess, 36 jaar, Utrecht

'In een sneltreinvaart werd alles op scherp gesteld.
Dingen die ik van mijzelf wist, dingen die ik nog niet van mijzelf wist,
of niet zo belangrijk leken... .
In een sessie werd alles helder.
Ik kreeg alle antwoorden op een dienblaadje geserveerd.
Maar moest nu zelf aan de slag.
Langzamerhand voelde ik meer houvast en rust.
De kiem werd geplant voor mijn eigen theaterproductiebureau.
Een hele bijzondere en positieve ervaring,
waar ik me open en onbevangen in heb gestort.'

Wil je meer lezen over de ervaringen van cliënten? Onderaan de home page vind je veel ervaringsverhalen.
Lees verder...

Hans, 44 jaar, Breda

Ik heb in mijn leven diverse senior leiderschapsposities in het bedrijfsleven bekleed. Jaren geleden voor een functie getest en uitzonderlijk hoogbegaafd bevonden. Erg rationeel, mag ik wel zeggen, met weinig ruimte voor mijn gevoelsleven. Mijn gevoelige kant was actief afgetraind. In 2016 stopte mijn relatie. Mijn wereld stortte in. Een coach verwees mij door naar Bernadette. Tijdens fijne gesprekken wist ze mijn gevoelige snaar te raken. Ze doet dat op zo een unieke wijze, dat ik er achteraf soms versteld van sta. Ze is een goede coach voor executives. Snel, no-nonsense.

Wil je meer lezen over de ervaringen van cliënten? Onderaan de home page vind je veel ervaringsverhalen.
Lees verder...

Maurice, 44 jaar, Heerlen

Ik heb in totaal op 3 basisscholen en 4 middelbare scholen gezeten en ben er even hard weer uitgeknikkerd: 'moeilijk kind' was steeds de reden. Tijdens en na iedere schoolperiode ben ik onderzocht door psychologen en een batterij andere hulpverleners. Erg eenzaam en verdrietig was die tijd. Tot ik een test bij Mensa deed en het kwartje viel: 'Hoogbegaafd' Dat was goed om te weten, maar loste mijn problemen niet op. Ik had nog steeds grote moeite met concentreren, was snel verveeld, vond de meeste leerstof doodsaai en had aan lessen volgen een broertje dood. Bovendien, wat ging ik doen met mijn intelligentie? Ik ben via een kennis bij Bernadette gekomen. Door mijn sessies met Bernadette kwam ik erachter wat me werkelijk boeide. Ik ben gaan studeren (twee studies), leerde me focussen en vooral 'opstarten' en doorzetten. Ik begreep van Bernadette hoe ik om kon gaan met mijn HSP zijn; ik had het gewoon nodig me af te zonderen met mijn muziek. Top!

Wil je meer lezen over de ervaringen van cliënten? Onderaan de home page vind je veel ervaringsverhalen.
Lees verder...

Marco, 51 jaar, Nieuwegein

Een verademing; ik merk echt het verschil met een niet hoogbegaafd psycholoog. We kunnen veel sneller werken en schakelen en ik hoef veel minder uit te leggen. Ik voel me in die zin gemakkelijk begrepen en dat is voor mij een groot goed. De sessies zelf zijn heel efficiënt en daar houd ik van.

Annabel, 41 jaar, Wijchen

Mijn zoon werd op zijn 6e gediagnosticeerd met autisme. Via school kreeg hij begeleiding. Dat werd een ellende. Zijn gedrag bleef 'onaangepast,' vertelden ze me. Ik zag mijn kind steeds ongelukkiger worden. Op zijn 9e kwam een IQ test. Hij bleek hoogbegaafd. School wist het zeker: 'Wij kunnen hem helpen.' Een ECHA specialist werd hem toegewezen. Mijn zoon kreeg echt op zijn kop van deze dame wanneer hij zijn huiswerk niet had gemaakt, of slechte cijfers behaalde (inmiddels weten we door 'faalangst'). Een andere ECHA specialist draafde op. En ook nog een psycholoog. Mijn zoon was inmiddels 12. Op de middelbare school liep hij volledig vast, maar wilde geen enkele therapeut meer zien. Bij het woord ECHA liep hij boos weg. 'Niets meer,' zei hij. 'Is allemaal hetzelfde, domme lui.' Hij wilde ook niet meer naar school! Leerplicht roerde zich. Ik had er talloze slapeloze nachten van. Uiteindelijk ben ikzelf gaan zoeken. Via internet bij Bernadette gekomen. Wat een superfijn gesprek. Maar mijn zoon wilde nog steeds niemand zien. Uiteindelijk heb ik hem met heel veel moeite naar Bernadette gekregen. '1 gesprek via videobellen, probeer het nou.' Na afloop was hij blij! Een week lang heb ik hem niet zo blij gezien. Ik wist dat we goed zaten. Hij is nu een aantal maanden bij Bernadette. Zijn faalangst is stukken minder, eigenlijk alle angsten. Hij zit beter in zijn vel, op een andere school en heeft weer zin in het leven. Ik dank God op mijn blote knieën voor de verandering en Bernadette.

Wil je meer lezen over de ervaringen van deze cliënten? Lees verder...

Neem contact op

© Psycholoog Hoogbegaafdheid | Alle rechten voorbehouden